fbpx
Сьогодні
22:11 11 Кві 2019

Схеми оприлюднили нові деталі стосунків Зеленського та Коломойського

Фото Reuters

Кандидат у президенти Володимир Зеленський протягом двох останніх років мінімум 11 разів літав до Женеви, коли там жив олігарх Ігор Коломойський, а після його переїзду до Ізраїлю Зеленський ще два рази злітав у Тель-Авів, повідомляє програма розслідувань Схеми: корупція в деталях.

За інформацією журналістів, під час кожної другої поїздки шоумена супроводжував юрист олігарха Андрій Богдан, який в підсумку став головним юридичним радником кампанії Зеленського на виборах президента.

До Женеви Зеленський літав у лютому, квітні, листопаді та грудні 2017 року, а потім у січні, у лютому (два рази), у березні, у квітні (два рази) і у червні 2018 року. У п'яти з цих поїздок Андрій Богдан летів разом з ним.

польоти Зеленського

Фото Радіо Свобода

Після переїзду Коломойського в Ізраїль в кінці літа 2018 року, Зеленський ще два рази злітав у Тель-Авів, теж у супроводі Андрія Богдана – у листопаді та грудні 2018 року, причому під час грудневої поїздки до них також приєднався голова партії Слуга народу Іван Баканов.

 

польоти Зеленського

Фото Радіо Свобода

За даними журналістів, Зеленський протягом цього часу не раз літав на приватних літаках разом з бізнес-партнерами олігарха – Геннадієм Боголюбовим, Ігорем та Григорієм Суркісом, Тимуром Міндічем.

польоти Зеленського

Фото Радіо Свобода

польоти Зеленського

Фото Радіо Свобода

Олігарх Ігор Коломойський спочатку повідомив Схемам, що Зеленський дійсно літав до нього на день народження до Женеви в лютому 2018 року. А на уточнення, чи тоді це була їхня остання зустріч, олігарх додав: "По-моєму, так. Ви коли починаєте, ставите запитання, як слідчий, так я починаю соватися. Ну, може, десь і перетнувся, але чорт його знає. Ну так цілеспрямованих зустрічей якихось немає. Ну тим паче, ми ж розуміли, що вже почалася політична історія, тому всі ці зв'язки, що його компрометують, нам не потрібні", – сказав олігарх.

Андрій Богдан відмовився коментувати причини візитів у Женеву та Тель-Авів у компанії Зеленського, заявивши, що це його приватне життя.

Отримати пояснення Зеленського про причини частих перельотів у Тель-Авів та Женеву з юристом олігарха не вдалося.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: