fbpx
Сьогодні
15:05 11 Кві 2019

Кліматичні інновації в Україні: 5 "зелених" компаній отримали гранти від ЄБРР та ЄС

10 квітня завершився перший етап найбільшої в Україні грантової програми для «зеленого» бізнесу «Кліматичні Інноваційні Ваучери». Greencubator, ЄБРР та ЄС оголосили імена 5 компаній-переможців, які отримають фінансування на розвиток своїх розробок загальною сумою 100 тис. євро.

Гранти на втілення «зелених» проектів отримають наступні компанії:

  • Delfast — сертифікація електровелосипедів, патентування, технічні та функціональні вдосконалення;
  • Integro-SD — автоматизація виробництва органічних добрив з курячого посліду за власною технологією; сертифікація;
  • Інтегральні комплексні системи — бездротова система двосторонньої передачі даних і керування енергоспоживанням з підвищеною дальністю дії та мінімальними енерговитратами;
  • ІОТ ТРЕЙД — розробка програмного забезпечення для «розумного» хаба, що керує мережею сенсорів і терморегуляторів в житловій та комерційній нерухомості;
  • Оболонь Оіл — підготовка до серійного виробництва мобільних установок для переробки полімерних відходів в альтернативні види пального.

«зелені» компанії

Програма «Кліматичні Інноваційні Ваучери» започаткована в рамках програми Європейського банку реконструкції та розвитку «Центр передачі технологій і фінансів у сфері зміни клімату» (FINTECC) за фінансування Європейського Союзу. В Україні її впроваджує ГО Greencubator, загальний фонд програми складає 1 млн євро, фінансування на розвиток «зелених» бізнес-рішень протягом V хвиль програми отримали 30 компаній. Україна стала першою серед країн діяльності ЄБРР, в якій запрацювала програма «Кліматичні Інноваційні Ваучери». Повний список компаній-переможців шукайте на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: