fbpx
Сьогодні
17:19 11 Кві 2019

Ахметов може відмовитись від політичного проекту Ляшка через низькі рейтинги, - політолог

Після того, як лідер Радикальної партії Олег Ляшко на виборах президента України ледь набрав 5% голосів, Рінат Ахметов може відмовитися від його підтримки. І з точки зору бізнесу, це буде правильне рішення.

Такий прогноз у коментарі УНН озвучив політолог Олексій Станчевський.

За його словами, на парламентських виборах Радикальна партія Ляшка може не подолати 5%-ий бар'єр, бо у суспільстві сьогодні є значний попит на нові обличчя.

"Наскільки мені відомо, коли погоджувалися кандидатури Медведчука, Бойка, Рабіновича, коли велися всі ці перемовини, то Рінат Леонідович пропонував ставити не на проросійського кандидата, а на Олега Валерійовича. Але не склалося. Ми бачимо об'єктивно, що попри всі зусилля, телевізійні ресурси, активну підтримку Ляшка з боку медіахолдингу Ахметова, радикал продемонстрував дуже низький результат. Без цієї медійної кампанії він би міг набрати взагалі лише 3%.

Тоді як у 2014 році у Ляшка був набагато більший рейтинг, особливо перед парламентськими. Згодом його рейтинг впав, і він ледь пройшов до Верховної Ради.

Об'єктивно, зараз можна сказати, що є тенденція до подальшого зниження підтримки головного радикала, і на парламентських виборах, як і на президентських, буде реалізовуватися запит на нові політичні сили. Тому, я думаю, якщо не знизиться прохідний поріг до 3%, то у РПЛ, як і у "Самопомочі", є всі шанси не потрапити до наступного скликання парламенту", – розповів Станчевський.

Окрім того, на переконання експерта, Ахметов може відмовитися від подальшої підтримки політичної сили Ляшка.

"Є шанси, що Рінат Леонідович припинить співпрацю із проектом. Нові сили, як ми бачимо, зараз мають набагато більшу підтримку, а Рінат Леонідович у нас бізнесмен, і йому буде вигідніше домовлятися із партіями, які 100%-во потрапляють до парламенту і будуть мати там велике представництво. Я вважаю, що це той актив, від якого йому його радники будуть радити позбавитися. Відповідно, є великі сумніви у тому, що Ахметов буде знову вкладатися у передвиборчу кампанію РПЛ", – резюмував Станчевський.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: