fbpx
Сьогодні
22:01 10 Кві 2019

Помпео каже про провал США у зупинці будівництва "Північного потоку-2"

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив, що Вашингтон зробив все можливе, щоб переконати європейських партнерів не будувати газопровід "Північний потік-2", але ці зусилля так і не принесли результатів.

Про це він повідомив на слухання Комітету Сенату з іноземних справ, повідомляє РБК-Україна.

Сенатори звернули увагу генсекретаря на те, що з появою проекту "Північний потік-2" немає гарантій того, що газ продовжить надходити в Європу через територію України. Помпео відповів, що Вашингтон працює в цьому напрямку з Німеччиною, яка разом з Росією приймає участь в проекті.

"Німеччина, судячи з усього, націлена на те, щоб продовжувати будівництво газопроводу. Ми працюємо з ними над тим, щоб знайти спосіб забезпечити поставку якихось енергоресурсів через Україну", – заявив генеральний секретар США Майк Помпео.

"Ми зробили практично все можливе, щоб переконати європейців, і в першу чергу Німеччину, не будувати "Північний потік-2″, але сьогодні успіху в цьому немає", – додав глава Держдепу.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: