fbpx
Сьогодні
14:28 10 Кві 2019

Названа головна причина повернення переселенців на окуповані території Донбасу

Переселенці повертаються в ОРДЛО через приватну власність і відсутність необхідності платити за оренду.

Про це повідомляється у звіті Національної моніторингової системи щодо економічних характеристик внутрішньо переміщених осіб (ВПО), пише Восточный вариант.

Під час телефонного опитування виявилося, що 19% опитаних переселенців повернулися на непідконтрольну Україні територію. У більшості випадків це господарства ВПЛ в складі одного або двох осіб у віці 31-60+ років, без дітей і без людей з інвалідністю.

Згідно зі звітом, головною причиною повернення на непідконтрольну територію є володіння там приватній власністю, в зв'язку з чим відсутня необхідність платити за оренду житла (85%), сімейні причини (26%), неможливість влаштуватися на роботу (4%), неможливість інтегруватися в місцеве суспільство (3%), обмежений доступ до соціальних послуг (2%), інше (4%). На питання не відповіли 3%.

Для переселенців, що повернулися на непідконтрольну територію головною проблемою є нестача фінансів (45%), безпека (8%), оплата комунальних послуг та призначення соціальних виплат і пенсій (по 4%). 23% відповіли, що ні одна з названих вище проблем їх не турбує.

Моніторинг здійснювався Міжнародною організацією міграції у співпраці з центром «Соціальні індикатори» в жовтні-грудні 2018 року в усіх областях України, підконтрольних владі. Понад чотири тисячі осіб було опитано по телефону, майже дві з половиною тисячі – методом особистого інтерв'ю.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: