fbpx
Сьогодні
14:12 10 Кві 2019

Кабмін створює перспективний план розвитку місцевих громад, - Зубко

Кабмін розробляє перспективний план розвитку місцевих громад на найближчі 3 роки.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє Еспресо.TV.

"Модель децентралізації дає можливість показати, коли передавши владу і повноваження на місця, вони дуже швидко змінюють систему і управління, і інфраструктуру", – заявив він.

Зубко порівняв, як виглядає Україна з борту літака.

"Коли 5-7 років тому повертався з-за кордону літаком, то бачив з борту літака за винятком великих міст – темряву. Зараз – видно світло. Освітлення вулиць – один із напрямків роботи маленьких територіальних громад", – наголосив він.

Віце-прем'єр зазначив, що за програмою децентралізації в Україні вже створено 878 об'єднаних територіальних громад, наразі в областях є плани утворити ще 1260 громад.

"Ми закінчимо до кінця року формувати перспективний план, до якого ввійдуть приблизно 1500-1600 громад. Туди буде включено базову дотацію на підтримку громад, субвенцію для об'єднаних громад, щодо фонду регіонального розвитку, на державну регіональну політику і місцеві стратегічні плани", – наголосив він.

Зубко заявив, що це не п'ятирічка, тому що Європейськи союз має бюджет на 7 років, але це будуть рамкові цифри і рамковий рух на три найближчі роки. Це початок стратегічного планування держави щодо розвитку місцевих громад.

"Це має синхронізувати витрати тергромад, обласних центрів і держави. Це новий етап децентралізації", – наголосив Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: