fbpx
Сьогодні
22:28 09 Кві 2019

Вінницькі школярі власноруч висадили "експериментальний" ліс

Учні Гайсинської школи № 4 за підтримки місцевих лісівників створили експериментальну ділянку на території 53-го кварталу Гайсинського лісництва.

На трьох гектарах площі діти висадили лісові культури дуба звичайного, чергуючи по сім рядків різний садивний матеріал, передає "День".

Спершу висівали жолудь, далі висаджували сіянці із закритою кореновою системою, а потім звичайні. Як поведе себе в умовах однієї лісової ділянки різний садивний матеріал, юні лісівники досліджуватимуть упродовж наступного навчального року. Вчителі обіцяють проводити для них заняття з природознавства та біології прямо в «експериментальному» лісі.

Вінницькі школярі власноруч висадили

«Діти часто запитували про сіянці із закритою кореневою системою, ми розповідали, як їх створюють, які переваги має цей садивний матеріал, коли ми можемо його висаджувати. Дискусія стосовно того, на який метод посадки слід робити ставки, розгорілася неабияка. Тому вирішили чергувати і тепер лише час покаже, які з дубочків краще приживуться, – розповідає головний лісничий Гайсинського лісового господарства Сергій Руденко. – Створення лісових культур із закритою кореневою системою – це дуже трудомісткий процес, для наших ґрунтів він здійснюється у кілька разів довше, ніж висаджування звичайних сіянців під меч Колесова. Тому цю важчу роботу виконували лісівники, а учасники учнівського лісництва висіювали жолудь».

Вінницькі школярі власноруч висадили

Руденко додає, що садивний матеріал лісівники вирощують на своїх господарствах. Гайсинський лісгосп цього року виростив 8 тисяч сіянців дуба звичайного із закритою кореневою системою. Цей садивний матеріал під час весняної лісокультурної кампанії посадили у Ситківецькому лісництві та на «експериментальній» учнівській ділянці. Загалом цього року Гайсинським лісгоспом вже висаджено 129 га лісових культур, що становить 104 % від плану.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: