fbpx
Сьогодні
21:55 09 Кві 2019

У США збудують найбільшу в світі систему акумулювання сонячної енергії

Комунальна компанія Florida Power & Light долучилася до гонки зі створення найбільшої в світі системи зберігання сонячної енергії, оголосивши про плани створити Manatee Energy Storage Center.

Компанія має намір збудувати акумулятор 409 МВт/900 МВт*год, що живитиметься від існуючої сонячної електростанції в окрузі Манат, штат Флорида. Обслуговування клієнтів розпочнеться в 2021 році, пише Electrek.

За даними компанії, система акумулювання зможе забезпечити електроенергією 329 тис. будинків. Для порівняння, система еквівалентна 100 млн акумуляторів iPhone або 300 млн батарейок типу AA.

Система буде використовуватися в періоди підвищеного попиту. Центр енергозбереження прискорить виведення з експлуатації двох блоків природного газу на прилеглій електростанції. FPL заявляє, що проект дозволить заощадити клієнтам більш $ 100 млн при одночасному скороченні викидів вуглецю більш ніж на 1 млн т, хоча кошторис витрат по проекту не розкривався. Також комунальна компанія оголосила про намір встановити 30 млн сонячних панелей до 2030 року.

Президент і генеральний директор Florida Power Light Ерік Сайлагі зазначив, що «це монументальна віха в реалізації всіх переваг сонячної енергії і ще один приклад того, як FPL намагається позиціонувати Флориду у якості світового золотого стандарту для чистої енергії».

Прогнозується, що ємність акумуляторної системи у Флориді в чотири рази перевищить ємність існуючої нині найбільшої в світі системи акумуляторів. За даними Bloomberg, в Техасі вже планується побудувати акумуляторну систему потужністю 495 МВт. Ця система буде працювати в парі з еквівалентною сонячною електростанцією потужністю 495 МВт в окрузі Борден, штат Техас. Вона також має запрацювати в 2021 році.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: