fbpx
Сьогодні
14:31 09 Кві 2019

Порошенко: Україна вже має ракету, яка здатна подолати тисячу кілометрів

Фото АПУ

Україна випробувала крилату ракету, яка здатна долати відстань у понад 1000 кілометрів і нести бойове навантаження 150 кілограмів.

Про це заявив президент Петро Порошенко в ефірі ICTV 8 квітня, відповідаючи на запитання учасника бойових дій Мирослава Гая щодо обороноздатності.

Коментуючи хід виборів та заяви свого конкурента Володимира Зеленського щодо переговорів із бойовиками та Росією, Порошенко сказав: "Ми не можемо собі дозволити, щоб з Україною експериментували або на Україні в цих умовах хтось намагався повчитися". 

"Саме тому ми почали найважливіше випробування щодо крилатих ракет. У нас не було крилатих ракет. У нас їх віддали – Х-55, які несли ядерні боєголовки, віддали", – заявив чинний президент.

"І сьогодні у нас з'явилася ракета, яка успішно пройшла випробування, здатна стріляти більш як на тисячу кілометрів, з бойовим навантаженням 150 кілограмів. За радянських часів це було 80 кілограмів. Високоточна! І це все створено українськими фахівцями!", – сказав Порошенко.

За його словами, українські війська зараз вчаться їх застосовувати.

"Ми отримали можливість знищити будь-який корабель в радіусі 300 кілометрів, який наважиться наблизитися й атакувати нас. І цю ракету не витримає корабель малого й середнього класу. Це різке збільшення обороноздатності", – додав Порошенко

Він нагадав, що вже пройшла завершальні випробування ракета "Вільха-М".

"Смерч" чи "Ураган" літають не більше, як на 76-70 кілометрів, а зараз будуть 130! Високоточні!", – заявив Порошенко.

"Це індикатор наших змін: Україна стала міцніша – і нам не можна розтринькати це", – знову наголосив він.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: