fbpx
Сьогодні
22:53 09 Кві 2019

Офіційно: у Лондоні ввели податок на забруднюючі автомобілі

З 8 квітня водії старих та найбільш забруднюючих атмосферу автомобілів, які хочуть в'їхати в центр Лондона, змушені будуть сплачувати додатковий збір.

Більшість автомобілів, які не відповідають вимогам, повинні будуть платити 12,50 фунтів стерлінгів за в'їзд до так званої «зони ультранизьких викидів» – на додаток до вже існуючого збору проти перезавантаженості на дорогах, інформує ВВС.

Очікується, що новий податок щодня стягуватиметься з близько 40 тисяч автомобілів. Такий крок має зменшити забрудненість столиці Великобританії. Однак Федерація малого бізнесу заявила: багато дрібних компанії висловили занепокоєння щодо майбутнього свого бізнесу через додаткові податки.

Транспортні засоби можуть бути перевірені за допомогою онлайн-перевірки, втім, існує перелік транспорту, що не відповідає вимогам.

Це мотоцикли, які не відповідають стандартам Euro 3, бензинові автомобілі і мікроавтобуси, які не відповідають стандартам Euro 4, дизельні автомобілі і мікроавтобуси, які не відповідають стандартам Євро 6. Той, хто не сплатить збір, буде оштрафований на 160 фунтів стерлінгів. Після першого порушення передбачене лише попередження.

У 2021 році зону стягування збору планують розширити, щоб охопити всю територію між північною і південною кільцевими дорогами.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: