fbpx
Сьогодні
21:34 09 Кві 2019

Офіційно: Туск також пропонує відкласти Brexit на більш тривалий термін

Голова Європейської ради Дональд Туск заявив про готовність відкласти вихід Великої Британії з Європейського Союзу на тривалий термін, який не перевищуватиме один рік.

Про це йдеться в зверненні Туска до лідерів ЄС, поширеному напередодні саміту ЄС з приводу Brexit.

"Ми повинні також обговорити альтернативу – перенесення [Brexit] на більш тривалий термін. Одним з можливих варіантів може бути гнучке продовження термінів виходу, яке триватиме стільки, скільки необхідно, але не більше одного року, оскільки після цієї дати нам необхідно буде прийняти одноголосні рішення за деякими ключовими європейськими проектами", – заявив Туск.

За його словами, гнучке продовження термінів виходу Великої Британії може бути завершено автоматично в будь-який момент, як тільки обидві сторони ратифікують угоду про умови Brexit.

Туск додав, що перенесення Brexit на більш тривалий термін забезпечить більшу визначеність і передбачуваність, а країни ЄС зможуть уникнути повторюваних самітів щодо Brexit. У разі блокування угоди щодо Brexit Лондон отримає можливість "переглянути свою стратегію Brexit".

Раніше Палата громад парламенту Великої Британії підтримала пропозицію уряду звернутися до ЄС із проханням відтермінувати Brexit до 30 червня.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: