fbpx
Сьогодні
09:47 08 Кві 2019

У НБУ розповіли, скільки Україна платить за газ

У 2012-13 рр. Україна сплатила за газ $25 млрд, а дефіцит Нафтогазу був чорною дірою економіки, зараз ситуація змінилась кардинально – ми сплачуємо за газ $2-2,5 млрд на рік.

Про це сказав заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб, повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.

"Ми бачимо позитивні зрушення, хоча, звичайно, хотілося б швидших реформ. Один з моїх улюблених прикладів – енергетика. У 2012-13 рр. ми сплатили за газ $25 млрд, а дефіцит Нафтогазу був чорною дірою економіки. Зараз cитуація змінилась кардинально – ми сплачуємо за газ $2-2,5 млрд на рік", – сказав Сологуб.

Він зазначив, що детінізація економіки, структурні реформи – це рецепт для прискорення економічного зростання.  

"Нехай це нешвидкий шлях, але він є запорукою прискорення економічного зростання. За поточних темпів реформ зростання ВВП на 3-3,3% є максимально близьким до потенційних темпів зростання. Такі темпи є загрозою для держави в довгостроковій перспективі. Шлях до економічного буму полягає у збереженні економічної політики, спрямованої на стабілізацію інфляції, скорочення дефіциту бюджету і державного боргу, що водночас має підкріплюватися структурними реформами. Суперцикл у світовій економіці зразка «нульових» років не повернеться", – наголосив Сологуб.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: