fbpx
Сьогодні
13:16 07 Кві 2019

Вперше в історії в Україні зносять незаконно збудовану багатоповерхівку

У Львові демонтують збудований з порушеннями чинного законодавства будинок – це чи не перший випадок в історії незалежної України, коли зносять багатоповерхівку.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook мер Львова Андрій Садовий.

"Не моніторив ситуації по країні, але, мабуть, це перший випадок в Україні знесення незаконної будівлі, збудованої з порушенням всіх вимог законодавства та будівельних норм. Це була довга історія з неймовірним опором, але сигнал є чіткий − той, хто у Львові будує незаконно, ризикує в результаті втратити все", − написав міський глава.

Держава є там, де є сила закону!

Не моніторив ситуації по країні, але мабуть це перший випадок в Україні знесенння незаконної будівлі, збудованої з порушенням всіх вимог закондавства та будівельних норм. Це була довга історія з неймовірним опором, але сигнал є чіткий — той, хто у Львові будує незаконно, ризикує в результаті втратити все.А яка ситуація з незаконними будівлями у ваших містах?UPD. Для всіх, хто рекомендує віддати це житло «сиротам, військовим і тд». Ніхто в будинок, де порушені десятки будівельних норм, людей селити не буде. А для сиріт і воїнів АТО ми будинки будуємо.

Posted by Андрій Садовий on Friday, April 5, 2019

Садовий додав, що інакше, ніж знести, з будинком не можна було вчинити, адже там порушено десятки будівельних норм. Відтак, селити людей у нього не можна.

Як повідомляє Varta1, для знесення використовують великогабаритну 26-тонну техніку.

У Львові демонтують збудовану з порушеннями багатоповерхівку на вул. Личаківській, 259, використовуючи великогабаритну 26-ти тонну техніку»

Posted by Varta1 – Варта1 on Friday, April 5, 2019

Будинок зводили без проектно-технічної документації, роботи здійснювали без проведення експертизи та без отримання дозвільного документа.

Мер Львова також додав, що відповідна земельна ділянка перебуває в приватній власності. "Оскільки ми витрачаємо зараз бюджетні кошти на демонтаж цієї будівлі, то будемо мати наступний позов до власника ділянки. Я думаю, що ми відсудимо її у власність громади, і вже потім громада прийматиме рішення, що тут має бути. Можливо, це буде дитячий чи спортивний майданчик. Однак жодних незаконних будівель тут не буде", − підкреслив Садовий.

Фінансування знесення здійснюється коштом виконавчого провадження, роботу виконує підрядна організація. Виділено понад 2 млн грн на авансування додаткових витрат виконавчого провадження. Знесення усієї будівлі буде тривати від місяця до двох місяців.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: