fbpx
Сьогодні
20:42 07 Кві 2019

Вчені довели, що підлітковий психоз пов’язаний з забрудненням повітря

Фото MARK KERRISON/ALAMY

Забруднення повітря у значній мірі пов'язане з тим, що підлітки у містах вдвічі частіше страждають від психозу, ніж у сільській місцевості, вважають дослідники.

Про це інформує The Times.

У той час, як дослідження аж ніяк не виявило того, що вихлопні гази спричиняють виникненню психозу, експерти заявили, що воно додає доказів до того, що забруднене повітря може зашкодити мозку і легеням.

У своєму дослідження вчені використали дані про 2232 підлітків у Англії та Уельсі, яких запитували про те, чи вони, наприклад, не чули голоси та не відчували, що за ними спостерігають. Виявилося, що близько третини мали такий досвід. Хоча більшість з них переросте їх, частина страждатиме від повноцінного психозу.

Відповіді порівняли з детальним моделюванням рівнів забруднення у будинках, де живуть підлітки. Провідний автор дослідження Джоан Ньюбері з Королівського коледжу Лондона, Великобританія, сказала, що ці психотичні випадки значно частіше зустрічалися у підлітків, які піддавалися підвищеному рівню забруднення повітря.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: