fbpx
Сьогодні
19:00 07 Кві 2019

В Україні оголосили початок "сезону тиші" в лісах

У період із 1 квітня до 15 червня у лісах та на об'єктах благоустрою заборонено будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою.

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак нагадав, що це природоохоронний захід (стаття 39 Закону України «Про тваринний світ»), який має на меті охорону ареалу існування тварин та птахів на час їх розмноження і відтворення популяції та закликав українців бути толерантними по відношенню до довкілля.

«У період із 1 квітня до 15 червня у лісах та на об'єктах благоустрою заборонено будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою. Це і стрілянина, і феєрверки, і ралі чи інші спортивні змагання, які спричиняють шум та гамір. Розраховую не тільки на активність екологічних інспекторів та лісівників щодо попередження подібних випадків та їх виявлення, але й на самих громадян, заручником яких, на жаль, часто стає природа», – прокоментував Остап Семерак.

У випадку порушення «тиші» передбачені штрафи від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а для посадових осіб – від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: