fbpx
Сьогодні
15:09 06 Кві 2019

Українці можуть не встигнути змінити місце голосування перед другим туром виборів

У першому турі президентських виборів правом тимчасово змінити місце голосування скористались 315 725 українців. Попри те, що зробити це можна було протягом трьох місяців (з 2 січня до 25 березня), в останні два тижні у відділах ведення Державного реєстру виборців фіксувалися великі черги з бажаючих змінити місце голосування.

Перед другим туром президентських виборів необхідним є повторне проходження процедури зміни місця голосування, яка починається після офіційного оголошення результатів першого туру. ЦВК має їх оголосити не пізніше 10 квітня після обробки всіх даних з виборчих дільниць. Завершується прийом заяв на зміну місця голосування за 5 днів до дня голосування, тобто 15 квітня, пише Рубрика.

Тобто, якщо оголошення результатів першого туру буде затягуватися до крайнього терміну, то у українців буде лише 5 днів для зміни місця тимчасового голосування.

Короткий термін та значна кількість бажаючих може викликати ажіотаж у відділах реєстрів виборців та створити великі черги.

У соціальних мережах вже стурбовані з цього приводу, висловлюючи пропозиції ЦВК, яка має здійснити якісь кроки і зобов'язати відповідні структури продовжити робочий час відділень Держреєстру виборців для того, щоб права громадян було максимально дотримано.

Схоже на те, що більш ніж 300 тисяч виборців не зможуть скористатись правом обирати Президента України у другому…

Posted by Наталья Веселова on Thursday, April 4, 2019

https://www.facebook.com/marina.singaivska/posts/1286766931461422

Раніше повідомлялося, що Центрвиборчком повідомив, що результати виборів Президента України можуть бути встановлені 7 квітня. Можна очікувати, що надруковане рішення буде – 8 квітня.

Зазначимо, що в Україні кожен десятий громадянин живе не за місцем реєстрації.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: