fbpx
Сьогодні
09:47 06 Кві 2019

Порошенко відмовився коментувати розслідування щодо Кононенка

Президент Петро Порошенко відмовився прокоментувати факти, наведені у розслідуванні щодо причетності його бізнес-партнера і друга, нардепа Ігоря Кононенка до діяльності ПАТ "Енергомережа" та її очільника Дмитра Крючкова, нині розшукуваного НАБУ за виведення сотнів мільйонів гривень із "Запоріжжяобленерго".

Про це повідомляють "Схеми: корупція в деталях" (спільний проект Радіо Свобода та телеканалу "UA:Перший").

Зокрема, факти щодо причетності Кононенка наводились у розслідуванні "Схем" — "П. дав добро".

Зазначається, що знімальна група "Схем" намагалася двічі отримати коментар Порошенка.

Так, у день першого туру виборів президент спочатку пообіцяв відповісти на це запитання після того, як проголосує у Будинку офіцерів у Києві. Але згодом проігнорував прохання журналіста про коментар, – йдеться у спецрепортажі "Вперед, на Банкову!".

Також редакція досі не отримала письмової відповіді на офіційний запит на ім'я президента, відправлений 27 березня під час підготовки розслідування "П. дав добро" про роль Ігоря Кононенка у схемі виведення сотень мільйонів гривень з кількох напівдержавних обленерго, зазначають у "Схемах".

І додають, що не відреагували на повідомлення від редакції і співробітники прес-служби президента.

Як повідомлялося, соратник президента Ігор Кононенко виявився причетним до афер в енергетиці. Це підтвердило розслідування програми "Схеми" і роздобуті телефонні розмови.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: