fbpx
Сьогодні
22:57 06 Кві 2019

Країни G7 закликали РФ звільнити українських моряків, - комюніке

Глави МЗС країн "Великої сімки" (США, Велика Британія, Канада, Франція, Італія, Німеччина та Японія) закликали Росію відпустити українських військовополонених моряків та захоплені катери.

Про це йдеться у підсумковому комюніке зустрічі очільників МЗС G7.

"Ми висловлюємо стурбованість з приводу дій РФ проти України у Керченській протоці та навколишніх водах, що небезпечно посилили напруження. Неможливо виправдати застосування Росією військової сили проти українських суден та моряків", – наголошується у документі.

Представники країн G7 закликали країну-агресора до стриманості, поваги до міжнародного права і припинення подальшої ескалації.

"Ми закликаємо звільнити затриманий екіпаж і судна, припинити перешкоджання законному проходу суден через Керченську протоку", – резюмували глави МЗС.

Країни "Великої сімки" вчергове підтвердили незмінну підтримку українського суверенітету, незалежності та територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: