fbpx
Сьогодні
21:05 06 Кві 2019

Гриценко програв суд проти Google Україна у справі про поширення "замовного" матеріалу

Лідер «Громадянської позиції" та екс-кандидат в президенти України Анатолій Гриценко програв судовий позов проти Google Україна про поширення замовного, на його думку, матеріалу.

Про це з посиланням на матеріали Подільського райсуду Києва повідомляє TheБабель.

У рішенні не зазначено прізвище кандидата в президенти, проте наведено постанову Центральної виборчої комісії №62, якою його зареєстрували як кандидата. Нею, як повідомляє видання, був зареєстрований Анатолій Гриценко.

Згідно з документами справи, 20 березня було виявлено матеріал, який займав першу позицію в видачі пошуковика Google. Цей матеріал, за твердженням Гриценка, містив неправдиву інформацію про нього.

"Вказаний матеріал поширювався з маркером "Реклама", що свідчить про те, що матеріал займав першу позицію у зв'язку з оплатою місця в пошуковій системі Google", – йдеться в матеріалах справи.

Протиправні дії пошуковика, на думку Гриценка, полягають у розповсюдженні недостовірної інформації через "виведення посилання на сайт на перше місце у своїй пошуковій системі".

Суд дійшов висновку, що матеріали справи не містять доказів про те, що "Google Україна" поширювала неправдиву інформацію про Гриценка, а також відсутні докази того, що саме "Google Україна" є власником сайту google.com.

Раніше Гриценко заявив, що Порошенко двічі намагався домовитися з ним про підтримку у другому турі.

Також Гриценко повідомив, що домовився про зустріч із Зеленським.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: