fbpx
Сьогодні
14:17 05 Кві 2019

Сім'я загиблого в катастрофі MH17 над Донбасом подала позов проти російського Сбербанку

Фото Reuters

Сім'я загиблого в катастрофі малайзійського Boeing, в 2014 році виконував рейс MH17, подала в суд на ПАТ "Сбербанк", Western Union Co. і MoneyGram International Inc., звинувативши їх у фінансуванні групи, яку називали відповідальною в катастрофі літака.

Про це повідомляє Bloomberg.

Літак, що здійснював рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над Донбасом, російськими окупантами, в липні 2014 року. Всі 283 пасажири і екіпаж літака з 15 осіб загинули.

У ролі позивача виступає сім'я 18-річного Куїна Лукаса Шансмана. Рідні загиблого стверджують, що компанії "забезпечували матеріальну підтримку і фінансування" Донецької Народної Республіки – "терористичного угрупування, що діє на сході України". Родичі, за їхніми словами, продовжують відчувати "глибокий і виснажливий" душевний стрес у зв'язку із загибеллю Шансмана.

Фінансові організації оперативно не відповіли на запити про коментарі з приводу позову.

Прес-служба Банку ВТБ, який також згадується в позові, повідомила, що не може коментувати, оскільки позов ще не отримано, підкресливши при цьому, що "ВТБ ніколи не мав і не має жодного відношення до фінансування Донецької Народної Республіки".

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: