fbpx
Сьогодні
21:57 05 Кві 2019

ПЦУ відповіла на заклик УПЦ МП до Варфоломія відкликати Томос

Фото УП

Православна церква України прокоментувала заклик Української православної церкви Московського патріархату до Вселенського патріарха Варфоломія відкликати томос про автокефалію Української православної церкви.

У заяві, опублікованій 5 квітня на офіційному сайті Київської митрополії ПЦУ, наголошується, що "надання томосу про автокефалію – це пряме і цілком канонічне право Вселенського патріархату", завдяки реалізації якого було проголошено і утверджено автокефалію 10 з 15 помісних церков.

Зазначається також, що томос про автокефалію долає церковне розділення в Україні і на сьогодні вже 500 релігійних громад від Московського патріархату виявили бажання долучитися до помісної Українскої православної церкви.

Водночас Московський патріархат в Україні є не помісною церквою, а частиною Російської православної церкви, звернули увагу у ПЦУ.

"Те, що сприйняття (рецепції) рішення надати Православній церкві України патріарший та синодальний томос про автокефалію в повній мірі ще не відбулося, аж ніяк не означає, що цього не станеться взагалі. Говорити про принципову неможливість визнання помісної Української православної церкви з боку інших православних церков немає ніяких підстав. А очікувати цілковитої рецепції лише через три місяці після проголошення томосу дещо недоречно. Тим більше робити це представникам Російської православної церкви, яка сама очікувала на своє визнання 141 рік (1692 місяці!)", – зазначили у ПЦУ.

Раніше повідомлялося, що Священний Синод УПЦ МП закликав відкликати Томос про надання автокефалії Православній церкві України.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: