Новини

Як повернути домашнього улюбленця: у Києві запрацювала система пошуку тварин

У столиці запрацювала єдина міська мережа для реєстрації домашніх тварин та зберігання важливої інформації про них – Реєстр домашніх тварин.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як зазначив під час презентації директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров, Реєстр домашніх тварин надає можливість достатньо швидко розшукувати загублених домашніх улюбленців.

"Друге, наприклад, якщо епідемія по місту, то одразу ж ветеринарна клініка зможе усім власникам зареєстрованих домашніх тварин надіслати повідомлення про таку ситуацію, і власники матимуть змогу одразу ж зробити щеплення своїм улюбленцям", – додав він.

Також Назаров зазначив, що за допомогою цієї системи можна буде ввести реєстр безпритульних тварин, бо у Києві таких наразі близько двох тисяч. За його словами, усіх безпритульних тварин зареєструють, виведуть на сайт, а потім кожен охочий зможе обрати собі домашнього улюбленця.

"Я закликаю усіх власників домашніх тварин прийти зареєструвати свого чотирилапого друга, і таким чином ми зможемо вирішити дуже багато проблем, які є в місті стосовно тварин", – зазначив Назаров.

Для того, щоб зареєструвати свою тварину, власнику потрібно створити особистий кабінет на "Реєстрі домашніх тварин" і там додати інформацію про свою кішку або собаку.

Після цього власнику необхідно буде верифікувати тварину у реєстратора, де той надасть спеціальний жетон зі спеціальним QR-кодом, верифікаційне посвідчення і право на утримання домашніх тварин.

QR-код на жетоні допомагає через камеру мобільного телефону дізнатися контакти власника: ім'я, телефон та e-mail. Жетон із кодом кріпиться до нашийника.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Уранці вдруге окупанти вдарили ракетою по об’єкту поблизу Дніпра: почалася пожежа

Уранці, 27 квітня, окупаційні війська завдали удару ракетою по об'єкту біля Дніпра, почалася пожежа. Про… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: майже 4 мільйони євро на снаряди Україні зібрали словаки без підтримки уряду

Аби приєднатися до чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів для України громадяни Словаччини, невдоволені тим, що… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Україна готова: посол ЄС сподівається, що перемовини з Києвом щодо вступу в Євросоюз почнуться в кінці червня

Україна вже готова розпочати переговори про вступ до Європейського Союзу, і вони ймовірно почнуться наприкінці… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Отримали підозри керівники двох найбільших державних лотерей України

Керівникам двох підприємств, які є найбільшими операторами державних лотерей в Україні, оголосили підозру в організації… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

У СБУ підтвердили атаку їх БпЛА на військовий аеродром та два НПЗ у Краснодарському краї

Служба безпеки України спільно з Силами оборони атакували у Краснодарському краї російської федерації військовий аеродром… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Ще один український журналіст загинув на фронті під час виконання бойового завдання

На фронті під час виконання бойового завдання у Запорізькій області загинув український журналіст Андрій Топчій.… Читати більше

Saturday April 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.