fbpx
Сьогодні
14:56 04 Кві 2019

В ОБСЄ відреагували на вимогу РФ змінити систему спостереження

Спостерігачі ОБСЄ виконують свою роботу відповідно до мандату, який узгодженний усіма 57-ма державами-учасницями організації. Якщо всі вони консенсусом вирішать змінити даний мандат, тоді ОБСЄ змінить систему спостереження.

Про це заявив Тамас Раймер з Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, коментуючи заяву РФ про необхідність реформування системи спостереження ОБСЄ, передає УНН. 

"Ми працюємо і спостерігаємо відповідно до мандату, який був даний нам усіма 57 державами-учасницями ОБСЄ, і ми продовжуємо спостерігати відповідно до цього мандату. Якщо 57 держав-учасників консенсусом погодяться змінити цей метод, то ми будемо діяти відповідно до нового мандату. Ми просто діємо відповідно до наявного у нас мандатом", – повідомив він.

Нагадаємо, раніше в четвер заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко заявив, що Росія наполягає на необхідності реформування системи спостереження ОБСЄ після недопуску Україною російських спостерігачів на президентські вибори.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: