fbpx
Сьогодні
16:39 04 Кві 2019

ОПОРА прокоментувала дебати на "Олімпійському"

Передвиборчі дебати можуть пройти на НСК "Олімпійський" за рахунок коштів держбюджету, за умови, що кандидати домовляться про деталі, а також будуть врегульовані окремі підзаконні акти.

Про це повідомили в прес-службі Громадянської мережі ОПОРА.

"Фактично є сценарій, коли кандидати проводять теледебати і за рахунок коштів виборчого фонду, і приходять додатково на сценарій "Суспільного". Є сценарій, що "Суспільне", у разі врегулювання окремих підзаконних актів, організувати це на стадіоні "Олімпійський", як погодились учасники другого туру, і це теж фінансується за рахунок державного бюджету. Всі сценарії можливі, і кандидати мають відійти від емоцій. Головне, що прозвучало, що вони готові, і треба сісти і обговорити формат цих дебатів", – зазначили в прес-службі організації.

При цьому в ОПОРІ додали, що згідно з законодавством, два кандидати, які проходять у другий тур, можуть брати участь у теледебатах за рахунок держбюджету. Такий захід проводиться в останню п'ятницю перед днем повторного голосування між 19 і 22-ю годинами у прямому ефірі, тривалість цих дебатів – не менше 60 хвилин. Програма дебатів формується організатором, а трансляцію здійснює суспільне телебачення й всі канали, які бажають зробити це, – на безоплатній основі.

Є також закон, який розглядає дебати як форму передвиборчої агітації. У такому разі кандидати самостійно вибирають форму, програму і місце заходу. У той же час можливий і третій варіант, коли в результаті змін до деяких підзаконних актів погоджується формат дебатів за рахунок коштів державного бюджету, але в іншому форматі – і в іншому приміщені, із залученням виборців, прихильників кандидатів.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що дебати мають відбутися на стадіоні "Олімпійський", у присутності усіх охочих журналістів і каналів.

У БПП спочатку відреагували, що Порошенко не буде дебатувати на стадіоні. Потім Порошенко погодився на дебати. Але штаб Зеленського хоче, щоб Порошенко виконав інші умови.

У НСК "Олімпійський" заявили, що поки не отримували заявок щодо проведення дебатів.

Суспільне прокоментувало, що готове провести дебати на "Олімпійському", але потрібно законодавчо врегулювати.

Дивиться, як соцмережі відреагували на відео-баттл Зеленського і Порошенка щодо дебатів на Олімпійському.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: