fbpx
Сьогодні
10:00 04 Кві 2019

Комітет США затвердив заклик до НАТО щодо Чорного моря

Комітет із закордонних відносин сенату США затвердив і рекомендував до схвалення резолюцію, що закликає до посилення оборонної допомоги Україні, підтримує скасування газопроводу "Північний потік – 2", звертається до НАТО із закликом посилити присутність та спроможності Альянсу у Чорному морі.

Про це повідомляє посольство України у Вашингтоні.

"У документі, співавторами якого стали біля семи десятків сенаторів від Демократичної і Республіканської партій, законодавці наполегливо закликають президента США скористатися положеннями закону про бюджет США на потреби національної оборони для посилення потенціалу Збройних сил України та надати через відповідні програми Державного департаменту і Пентагону додаткову безпекову підтримку нашій державі, особливо з метою зміцнення морських спроможностей України попереджувати та відбивати подальшу російську агресію", – вказали у посольстві у Facebook.

Сенатори також закликали президента США до "невідкладного проведення спільної з американськими союзниками операції для забезпечення свободи навігації у Чорному морі з метою демонстрації підтримки міжнародно визнаних кордонів, двосторонніх домовленостей та принципу безпечного проходження суднами Керченською протокою і Азовським морем".

"Законодавці також звертаються до НАТО із закликом посилити присутність та спроможності Альянсу у Чорному морі, у тому числі щодо моніторингу ситуації на морі та берегової оборони. Окремо сенатори закликають союзників і партнерів у Європі відмовити кораблям російських ВМС у заходженні в їхні порти для поповнення запасів та дозаправки", – додали в українській дипмісії.

У документі, як зазначається, наголошується на тому, що санкції проти РФ, які є безпосереднім наслідком дій влади цієї країни, залишатимуться чинними та посилюватимуться, доки російська поведінка належним чином не зміниться.

"Також сенатори вітають і підтримують резолюцію Європейського парламенту від 12 грудня 2018 року, яка засуджує російські агресію у Керченській протоці та закликає до скасування "Північного потоку – 2" через його загрозу енергетичній безпеці Європи", – вказали у посольстві.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: