fbpx
Сьогодні
Відео 16:44 04 Кві 2019

Фільм-розслідування про вбивство Гандзюк тепер є у вільному доступі

Документальний фільм-розслідування "Гандзюк: системне вбивство" про загибель херсонського громадського діяча Катерини Гандзюк 3 квітня розміщено на YouTube-акаунті проекту "Слідство.Інфо".

У документальному фільмі-розслідуванні "Гандзюк: системне вбивство" журналісти перевірили версії активістки. А також з'ясували, що правоохоронці різних рангів могли сприяти чи навіть допомагати підозрюваним в організації вбивства Катерини Ганздюк.

У фільмі йдеться про те, що підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк Ігор Павловський часто телефонував херсонським правоохоронцям в день замаху на активістку та в інші важливі для розслідування дні. А очільник Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв зустрічався з главою Служби безпеки Василем Грицаком, коли справу щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк вже передали СБУ.

Гандзюк облили сірчаною кислотою вранці 31 липня 2018 року біля під'їзду її будинку в Херсоні. Вона дістала хімічні опіки 30% тіла, кислота потрапила на спину, голову, руку, а також в око. 4 листопада активістка померла.

У цій справі заарештували, окрім Павловського, Сергія Торбіна, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова та Микиту Грабчука. Останній, за версією слідства, облив активістку кислотою. Ще один підозрюваний, Олексій Левін, перебуває в розшуку, за попередньою інформацією, він переховується в Домініканській Республіці. Генпрокурор називав його головним фігурантом справи.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: