fbpx
Сьогодні
10:22 03 Кві 2019

У Росії затримали активіста, який влаштовував акції на підтримку українських політв'язнів

Карим Зянчурин(зліва)

У російському Кірові у вівторок, 2 квітня, ФСБ затримала 17-річного активіста Каріма Зянчуріна. Його квартиру кілька годин обшукували, руйнуючи меблі. Знайшли книгу Бориса Нємцова "Путін. Війна" і український прапор. Їх записали до "підозрілих предметів".

О 6 ранку в квартиру хлопця увірвалися співробітники ФСБ і три години проводили обшук. Домашні речі розкидали, меблі трощили, а звичайний чай з травами намагалися описати як наркотичну речовину. Про це повідомило "Радіо Свобода".

Зрештою, чай вирішили не займати, зате до опису "підозрілих предметів" потрапили книга Бориса Нємцова "Путін. Війна", друковані матеріали руху "Відкрита Росія" Михайла Ходорковського і – український прапор.

Комп'ютери, телефони, карти пам'яті, флешки – все це вилучили "для дослідження" як докази "екстремістської діяльності". А підлітка разом з батьком доправили в управління ФСБ, де ще три години допитували. Адже Карім Зянчурін, на думку слідчих, читав "екстремістські матеріали" в соцмережах.

За версією правоохоронних органів, Карім Зянчурін читав "екстремістські матеріали" в соціальній мережі в VKontakte. Як пояснив сам затриманий, він був підписаний на ліворадикальне співтовариство "Народна Самооборона".

Наразі Каріму Зянчуріну, за його словами, присвоєно статус свідка у кримінальній справі про екстремістські публікації в інтернеті. А після допиту його відпустили на свободу.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: