fbpx
Сьогодні
22:14 03 Кві 2019

У Міноборони заявили, що в певному аспекті Україна вже є членом НАТО

У питанні придбання тилової номенклатури для армії Україна вже має можливості на рівні країн НАТО завдяки підписанню відповідної угоди з Агенцією НАТО з підтримки та постачання (NSPA)

Про це заявив заступник міністра оборони України Олег Шевчук, передає Тиждень.ua.

"Міноборони підписало угоду із Агенцією НАТО з підтримки та постачання (NSPA) про встановлення відносин у сфері купівлі-продажу на підтримку несистемних брокерських послуг для ЗСУ. Це диверсифікувало джерела матеріально-технічного забезпечення армії, нівелюючи залежність від російського ОПК. Ми можемо використовувати цей механізм для придбання тилової номенклатури на рівні з країнами НАТО. І в цьому аспекті, можна так сказати, ми вже є членом Альянсу, бо нам надали прямий доступ до Агенції", – сказав Шевчук.

Заступник міністра оборони додав, що в Україні вже є фахівці, які пройшли навчання з використання бази даних Агенції і мають робочі місця, підключені до неї.

"Так можна проводити закупівлі номенклатури НАТО: речове майно, спорядження, намети, медикаменти тощо. І це дозволяє відкрити українським виробникам доступ через NSPA до постачань країнам НАТО. І саме це є предметом перемовин з керівництвом агенції щодо того, як наші виробники отримуватимуть належні сертифікати, аби вийти на цей ринок. Це майданчик і модель практичної інкорпорації та взаємодії із НАТО", – розповів Шевчук.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: