fbpx
Сьогодні
10:53 03 Кві 2019

Новий президент Казахстану видав указ про перехід на латиницю

Перехід казахської мови на латиницю – один з ключових етапів духовної модернізації. Це крок, який внесе докорінну зміну в суспільну свідомість. У зв'язку з цим вийшов указ глави держави Касима-Жомарти Токаєва про перехід на латиницю.

Про це повідомляє УНН.

"Перехід на латинський алфавіт триватиме поетапно. Існує чітко визначений графік. Будем чітко дотримуватися цієї системи. Але при застосуванні алфавіту також будуть враховуватися громадська думка, переваги та упущення", – зазначив Токаєв.

На думку президента Казахстану, перехід казахської мови на латиницю – один з ключових етапів духовної модернізації. Це крок, який внесе докорінну зміну в суспільну свідомість. У зв'язку з цим вийшов указ глави держави про перехід на латиницю.

В країні існують структури, які почали використовувати алфавіт казахської мови, заснований на латинській графіці.

Також президент поділився думкою про те, що буде в подальшому з казахською мовою і яких заходів вживатиме державою по його розвитку.

"Казахська мова – душа казахського народу! І історія нашого народу, і доля – пов'язані з мовою. Література, як і культура, релігія і менталітет – нерозривно пов'язані з мовою. Як говорив Радлов, казахську мову – одне з найчистіших і багатих мов. Мова – це засіб, що зв'язує нас не тільки з історією минулого, а й сьогодення з майбутнім. Я думаю, що мова починається з колиски, родини. У сім'ях, які розмовляють рідною мовою виростають діти, які виявляють повагу до рідної мови. У цьому контексті необхідно звернути увагу на підвищення статусу державної мови в дитячих садах і школах. Ми будемо продовжувати роботу щодо підвищення статусу державної мови", – сказав президент.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: