fbpx
Сьогодні
22:36 03 Кві 2019

Маркарова назвала 4 шляхи зростання темпів економіки в Україні

Міністр фінансів Оксана Маркарова в інтерв'ю НВ назвала три шляхи зростання темпів економіки в Україні.

Перше — це сфокусуватися на нашій найболючішій проблемі, зокрема продуктивності. За продуктивністю ми відстаємо від Польщі і всіх сусідніх країн. При цьому, якщо проаналізувати базові ресурсні елементи, у нас їх більше, ніж в інших країнах, тобто є потенціал. Але й капіталу, і вмінь, і навичок, й інфраструктури, і доріг, і портів, і решти у нас набагато менше. Інвестуючи в це як державні ресурси, так і приватні, можна відчутно збільшити продуктивність. Тому ми точно мусимо ремонтувати дороги, будувати, маємо прийняти закон про концесії і долучити капітал у порти, в аеропорти. Ми повинні відкрити ринок землі.

Друге питання — це створення і поліпшення державних інститутів. Вільне та незалежне судочинство — обов`язкова умова, щоб сюди прийшов інвестор.

Третє — велика приватизація. Це не тільки і не стільки питання фінансування для бюджету, це насамперед приватизація, яка створить умови для появи ефективного власника в колишніх держкомпаніях.

Четверте — великий блок питань: доступ до капіталу, торгівля та інвестиції. Потрібно відчиняти браму, підтримувати наш експорт, підписувати ще більше договорів про вільну торгівлю, потрібно максимально забезпечувати, з одного боку, потік товарів, збільшення експорту, з іншого — візит інвестицій, розвиток туризму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: