fbpx
Сьогодні
12:03 02 Кві 2019

У Human Rights Watch вимагають від Росії звільнення затриманих кримських татар

У HRW наголосили, що російська влада має відмовитися від обвинувачення і, ще до звільнення активістів, негайно надати їм доступ до адвокатів.

Правозахисники  міжнародної правозахисної організації  Human Rights Watch назвали арешти кримських татар, які сталися 27 і 28 березня, безпрецедентним кроком для посилення тиску на групу, яка розкритикувала російську окупацію Кримського півострова. Про це у вівторок, 2 квітня, повідомляється на сайті організації.

У повідомленні йдеться, що російська влада має відмовитися від обвинувачення, звільнити активістів і, ще до їхнього звільнення, негайно надати їм доступ до адвокатів.

"Масштабні арешти у Криму націлені на те, щоб політично активні кримські татари були терористами, як спосіб змусити їх замовкнути", – заявила Рейчел Денбер, заступник директора Human Rights Watch у Європі та Центральній Азії.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії забезпечити консульський доступ до 23 кримських татар, які були заарештовані в окупованому Криму й вивезені до Ростова.

Раніше уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова  заявила, що в окупованому Криму 23 заарештованих кримських татар, яких підозрюють в участі в забороненій в Росії релігійної організації "Хізб ут-Тахрір", вивезли до Ростовської області, де розмістять у п'ятьох СІЗО.

Нагадаємо, 27 березня в окупованому Криму працівники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії провели щонайменше 25 обшуків у будинках підозрюваних в участі в діяльності забороненої в Росії релігійної організації «Хізб ут-Тахрір». Зазначається, що російські силовики в окупованому Криму оточили мікрорайон селища компактного проживання кримських татар Строганівка, де вранці провели обшуки. Також силовики встановили блокпости на виїздах, перевіряють автомобілі та документи у всіх пасажирів. У ФСБ Росії заявили про затримання в Криму 20 кримських татар, який підозрюють в участі в забороненій в Росії релігійної організації  "Хізб ут-Тахрір".

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: