Партія Ердогана програла опозиції в Анкарі та близька до поразки в Стамбулі

Ключова опозиційна партія Туреччини CHP за попереднім підрахунком перемогла партію влади на виборах мера столиці, Анкари, та близька до перемоги у Стамбулі, де розрив склав кількасот голосів.

Про це, як повідомляє кореспондент Європейської правди, свідчать дані електронного підрахунку голосів, що оприлюднюються турецьким Центрвиборчкомом.

Місцеві вибори у Туреччині відбувалися у неділю. Головною інтригою було те, чи зможе правляча AKP (Партія справедливості та розвитку, очолювана Реджепом Таїпом Ердоганом) зберегти владу у  Анкарі та Стамбулі, які протягом останніх 20 років очолювали мери від цієї партії.

Після підрахунку 92% голосів у Анкарі лідером виборів є опозиційний кандидат Mansur Yavaş, висунутий партією CHP (у перекладі – Народна республіканська партія), наразі він отримує 50.62% голосів. Його перевага зростає вже тривалий час; найімовірніше саме він очолить мерію турецької столиці. Кандидат від влади відстає на 3,5%, він має 47.20% підтримки.

У Стамбулі тим розгорнулося дуже тісне суперництво між провладним кандидатом, екс-прем'єром Біналі Йилдиримом з АКР та Екремом Імамоглу з СНР. За офіційними даними, після підрахунку 98% протоколів перший має 48.71% голосів, другий – 48.65%, при чому відсоток опозиціонера останнім часом зростав.

На фоні таких близьких результатів кандидати вже публічно оголосили про свою перемогу. Примітно, що після заяви Йилдирима про його перемогу ЦВК припинив оприлюднювати дані про підрахунок голосів. Водночас, за даними Turkish Minute, після цього опозиційний кандидат випередив представника влади, при чому розрив склав лише кількасот голосів.

Так, стверджується що після підрахунку 99.69% бюлетенів опозиціний кандидат має 4.140.186 голосів, провладний: 4.139.971 голосів.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Україна та ОАЕ завершили переговори щодо Угоди про Всеосяжне економічне партнерство між Урядами

26 квітня 2024 року у м. Абу Дабі (Об’єднані Арабські Емірати) Перший віце-прем'єр-міністр України –… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Союзники НАТО не виконали обіцянок щодо озброєння України, але скоро ситуація зміниться, – Столтенберг

Країни НАТО не виконали своїх обіцянок щодо постачання військової допомоги Україні. Однак найближчим часом потік… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Волонтерка з Франції готувала обіди для військових та відбудовувала зруйновані росіянами будинки у Гостомелі

Волонтерка Матильда з Франції відбудовувала зруйновані росією оселі в Гостомелі та Ірпені разом з командою… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

На Київщині благодійний фонд BGV для внутрішньо переміщених осіб організував тренінги  

Благодійний фонд BGV 17 квітня організував тренінги для внутрішньо переміщених осіб у Київській області. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зеленський озвучив потреби Сил оборони для знищення ворога та назвав три пункти, від яких залежить потужність армії

Російські терористи намагаються скористатись очікуванням України на допомогу. Партнери мають необхідне для знищення російських амбіцій.… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Skvot проведе архітектурну конференцію про відбудову України: у чому рішення

11 травня школа попкультури Skvot проведе архітектурну онлайн-конференцію "Вимір", присвячену реаліям та перспективам галузі в… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.