fbpx
Сьогодні
13:13 01 Кві 2019

Партія Ердогана програла опозиції в Анкарі та близька до поразки в Стамбулі

Ключова опозиційна партія Туреччини CHP за попереднім підрахунком перемогла партію влади на виборах мера столиці, Анкари, та близька до перемоги у Стамбулі, де розрив склав кількасот голосів.

Про це, як повідомляє кореспондент Європейської правди, свідчать дані електронного підрахунку голосів, що оприлюднюються турецьким Центрвиборчкомом.

Місцеві вибори у Туреччині відбувалися у неділю. Головною інтригою було те, чи зможе правляча AKP (Партія справедливості та розвитку, очолювана Реджепом Таїпом Ердоганом) зберегти владу у  Анкарі та Стамбулі, які протягом останніх 20 років очолювали мери від цієї партії.

Після підрахунку 92% голосів у Анкарі лідером виборів є опозиційний кандидат Mansur Yavaş, висунутий партією CHP (у перекладі – Народна республіканська партія), наразі він отримує 50.62% голосів. Його перевага зростає вже тривалий час; найімовірніше саме він очолить мерію турецької столиці. Кандидат від влади відстає на 3,5%, він має 47.20% підтримки.

У Стамбулі тим розгорнулося дуже тісне суперництво між провладним кандидатом, екс-прем'єром Біналі Йилдиримом з АКР та Екремом Імамоглу з СНР. За офіційними даними, після підрахунку 98% протоколів перший має 48.71% голосів, другий – 48.65%, при чому відсоток опозиціонера останнім часом зростав.

На фоні таких близьких результатів кандидати вже публічно оголосили про свою перемогу. Примітно, що після заяви Йилдирима про його перемогу ЦВК припинив оприлюднювати дані про підрахунок голосів. Водночас, за даними Turkish Minute, після цього опозиційний кандидат випередив представника влади, при чому розрив склав лише кількасот голосів.

Так, стверджується що після підрахунку 99.69% бюлетенів опозиціний кандидат має 4.140.186 голосів, провладний: 4.139.971 голосів.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: