fbpx
Сьогодні
08:45 01 Кві 2019

КВУ назвав найрозповсюдженіші порушення у день голосування

Серед найбільш суттєвих правопорушень 31 березня у день виборів президента України спостерігачі від Комітету виборців України зафіксували: порушення роботи членів виборчих дільничних комісій, незаконна агітація, фотографування заповнених виборчих бюлетенів та проблеми зі списками виборців.

Про це повідомив генеральний директор КВУ Олексій Кошель під час брифінгу, передає УНН.

"В день голосування ми зафіксували 4 найбільш грубих правопорушень. Група перша – це порушення в роботі членів виборчих дільничних комісій, голосування з документами непередбачуваними законодавством, неправомірні вимоги за голосуванням за id-картками. Ми зафіксували кілька десятків фактів, коли члени виборчих дільничних комісій вимагали у виборців додатковий документ, а саме посвідку про місце реєстрації, що непередбачено чинним законодавством, а також низький рівень підготовки членів виборчих дільничних комісій, пошкодження бюлетенів, заповнення протоколів до завершення результатів голосування", – розповів Кошель.

Друга група порушень стосується незаконної агітації.

"Наша організація зафіксувала порушення від чотирьох кандидатів на пост президента в "день тиші" та в день виборів (розміщення бордів, листівок, плакатів у стилістиці кандидатів)", – додав він.

Третя група порушення: це проблема оприлюднення заповнених бюлетенів, фотографування та викладення їх в соцмережі.

"Ми вперше отримали виборчу кампанію через бурхливий розвиток соціальних мереж, через роботу кандидатів по залучення своїх членів до голосування, ми вперше отримали масштабну проблему пов'язану з фотографуванням виборчих бюлетенів. Це масові факти в усіх регіонах України", – зазначив глава КВУ.

Водночас він зазначив, що спостерігачі від КВУ не зафіксували факті обміну фотокарток за фінансову винагороду.

Четверта: це проблема зі списками виборців. Йдеться про ті випадки, коли люди, прийшовши на виборчу дільниці, не знаходили себе у списках виборців.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: