fbpx
Сьогодні
09:14 30 Бер 2019

Нойєрт пішла з посту представника Держдепартаменту США

Офіційний представник Державного департаменту США Хізер Нойерт залишила свою посаду.

Про це повідомив держсекретар США Майк Помпео Twitter.

"Від імені дружного колективу Держдепартаменту дякую Хізер Нойерт за її службу і два роки неперевершеної роботи. Ви будете добре представляти Америку у колегії програми Фулбрайта", – зазначив Помпео.

Разом з тим, сама Нойерт написала у Twitter, що служіння Америці було для неї великою честю, і подякувала колегам з Держдепу за професіоналізм і патріотизм. Також вона висловила подяку президенту США Дональду Трампу, держсекретареві Помпео, і підтвердила, що приєднується до керівного складу програми Фулбрайта.

Хізер Нойерт почала працювати в Держдепартаменті як прес-секретар у квітні 2017 року після того, як вона зробила кар'єру у сфері радіожурналістики. Також Нойерт було призначено виконуючим обов'язки заступника секретаря з громадської дипломатії та зв'язків з громадськістю з 13 березня 2018 року по 10 жовтня 2018 року.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп розглядав кандидатуру Нойерт на посаду посла Сполучених Штатів в ООН замість Ніккі Гейлі, яка у жовтні 2018 року подала у відставку. Але у лютому 2019 року стало відомо, що Нойерт зняла свою кандидатуру на посаду посла ООН з сімейних причин. 

Довідка. Програма Фулбрайта – програма освітніх грантів, заснована у 1946 році сенатором від штату Арканзас США Вільямом Джеймсом Фулбрайтом, яка фінансується Держдепартаментом США. Її завдання – зміцнення культурно-академічних зв'язків між громадянами США та інших країн.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: