fbpx
Сьогодні
16:16 29 Бер 2019

Безпека у дорозі: всі авто в країнах ЄС обладнають технологією обмеження швидкості

Європарламент, Європейська Рада і Єврокомісія досягли попередньої домовленості щодо забезпечення до 2022 року всіх автомобілів на європейському ринку приладами безпеки для захисту як пасажирів, так і пішоходів та велосипедистів.

Про це заявив речник Єврокомісії Александр Вінтерштайн, повідомляє Укрінформ.

«Європейська Комісія вітає попередню домовленість, за якою до 2022 року у всіх нових автомобілях мають бути прилади, які підвищують безпеку як для пасажирів авто, так і для пішоходів та велосипедистів. Обладнання такими технологіями буде обов'язковим для всіх нових автомобілів, які потраплятимуть на європейський ринок», – зазначив Вінтерштайн.

Він зазначив, що ці технології мають сприяти досягненню так званої «нульової мети» – зведення до нуля, наскільки це можливо, кількості смертей і серйозних травм на автошляхах до 2050 року.

За даними Єврокомісії, причиною майже 90 відсотків автопригод, що спричиняють загибель і серйозні травмування людей, є людський фактор – помилки водіїв та інших учасників дорожнього руху. Для вирішення цієї проблеми пропонується в обов'язковому порядку обладнати всі нові автомобілі приладами, які, зокрема, скорочують так звані «мертві зони» огляду для водіїв вантажівок та автобусів, автоматизованими системами контролю над швидкістю та попередження про небезпечне наближення до об'єктів, сонливість або втрати контролю над транспортним засобом, включаючи, наприклад, відволікання на дзвінок мобільного телефона. Мають також бути вдосконалені наявні засоби екстреного гальмування та «фізичного» захисту, включаючи ремені безпеки.

Щороку на дорогах ЄС гинуть близько 50 тисяч людей. Зазначені заходи спрямовані на те, щоб скоротити цю кількість, принаймні, вдвічі.

Рубрика:
Авто

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: