fbpx
Сьогодні
21:59 29 Бер 2019

У СБУ заявили, що Росія готувала хакерську атаку на популярні українські ЗМІ

Фото Reuters

Група підконтрольних російським спецслужбам хакерів готували кібератаки на популярні ЗМІ та телекомунікаційні об'єкти України напередодні виборів президента.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

За його даними, спецслужбі вдалося завадити підступним планам РФ, попередивши про небезпеку всіх, на кого було спрямовано напад.

Зазначається, що хакери упродовж кількох попередніх місяців створювали інтернет-інфраструктуру з кількох десятків доменів, чиї назви співпадають або схожі на офіційні домени популярних українських електронних ЗМІ, операторів зв'язку та великих телекомунікаційних компаній.

Ці доменні імена вперше були помічені на потужностях дата-центрів кількох російських інтернет-провайдерів, а облікові записи, використані для їх реєстрації, застосовувались для кібератак на державні установи впродовж 2018 року.

"Зокрема, за їх допомогою створено низку командно-контрольних серверів для управління вірусними атаками відомого хакерського угруповання РФ", – йдеться в повідомленні.

У спецслужбі вважають, що задум кібератаки цілком ймовірно полягав у створенні "максимального суспільного резонансу і негативного інформаційного впливу напередодні проведення виборів президента України".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: