fbpx
Сьогодні
08:46 29 Бер 2019

Австрія виділила на допомогу українському малому бізнесу в об’єднаних громадах 800 тисяч євро

Фото: Станіслав Соколов

Австрія фінансує проекти, які допомагають реформі децентралізації в Україні. Тобто, підтримує менші проекти в селах, допомогає малому бізнесу або створенню кооперативів, з котрих всі отримають прибуток. У 2019 році передбачено бюджет на спеціальну програму допомоги Одеській та Чернівецькій областям. 

Про це розповіла посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер в інтерв'ю для "Рубрики".

"Я бачила один такий приклад – недалеко від Чернівців створили невеличкий кооператив молочної продукції і виготовляють сир. Інший підприємець у тому ж селі заснував "бджолиний готель". Тобто, у нього багато бджіл, він продає мед. А також обладнав спеціальні кабінки, де люди можуть відпочити годинку-дві в оточенні бджіл. Мабуть, це дуже добре для здоров'я, такий собі приклад еко-туризму", – поділилась посол.

За її словами, невеличкі проекти відкриваються один за одним, і люди бачать можливість залишитися там, отримувати додатковий дохід. Це своєю чергою зміцнює місцеві громади і допомагає децентралізації. На цю програму із такими маленькими проектами виділено 800 тисяч євро.

Раніше повідомлялося, що Україна та Австрія розпочали Двосторонній рік культури.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: