fbpx
Сьогодні
23:57 28 Бер 2019

Туризм може допомогти Україні створити новий образ, який їй зараз так потрібен, – посол Австрії

Фото: Станіслав Соколов

Туризм – саме та галузь, яка може допомогти Україні створити новий образ, який їй зараз так потрібен.

Про це заявила посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер в інтерв'ю для "Рубрики".

"Дедалі більше людей з Австрії відвідують Україну. Я час від часу зустрічаю туристів з Австрії тут на вулицях, і, звісно ж, ще частіше відвідують Львів. Я завжди рекомендую своїм друзям приїхати сюди і побачити все самим, і кожного разу вони повертаються додому з новим образом України", – поділилася посол.

За її словами, потрібно робити наголос, що це цікаве, красиве, безпечне місце. Але, знову ж таки, багато людей відмовляються сюди їхати через війну і часто доводиться пояснювати, що Київ, Одеса, а тим більше Львів, знаходяться далеко від епіцентру подій. Тим не менше, є ті, хто вирішує не подорожувати Україною, побачивши фото зі Сходу в Інтернеті. Однозначно, туризм – саме та галузь, яка може допомогти Україні створити новий образ, який їй зараз так потрібен.

Нагадаємо, Україна та Австрія розпочали Двосторонній рік культури.

Як зазначила Герміне Поппеллер, метою цього року міжкультурних зв'язків і є розширити обізнаність австрійців про Україну, показуючи якомога більше діячів культури, знайомлячи їх з творчістю один одного, щоб кожен, хто вас відвідає, зміг дати позитивний відгук та рекомендацію своїм друзям, чи, наприклад, сказати: "Слухай, в Києві можна випити смачної кави!".

"Говорячи про каву… В останньому рейтингу кращих кав'ярень Європи – дві віденські. Одна з них, Fenster Cafe ("Кава з віконечка"), – створена українцем. Думаю, що таких речей буде ще більше згодом, австрійцям потрібно більше ознайомитися з культурою України, щоб позбутися старого упередженого ставлення. А саме культура є одним з найкращих способів підкреслити позитивну сторону країни та її розвитку", – впевнена посол.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: