fbpx
Сьогодні
15:03 27 Бер 2019

В українському порту знайшли ракетний комплекс РФ. Зброю віддадуть ЗСУ

Під час перевірки в одному з українських морпортів виявили 36 зенітних ракет у складі російського комплексу С-125 "Почора". Тепер знахідку віддадуть на озброєння ЗСУ.

Про це на засіданні уряду у середу розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

За його словами, СБУ спільно з військовою прокуратурою під час інвентаризації знайшли в одному з морських портів України "ракети зенітно-ракетного комплексу С-125 класу "земля-повітря" у повному обладунку".

Матіос розповів, що суд вже арештував ці ракети як предмети порушення митних правил.

"Зазначене майно і боєприпаси і ракетний комплекс пропонується уряду шляхом видачі розпорядження передати до Збройних сил України. Лист про необхідність такого озброєння в ресурсі нашої армії є за підписом міністра оброни України", – зазначив прокурор.

Він наголосив, що в разі відповідного розпорядження Кабміну ЗСУ отримають "буквально найближчого тижня сучасний ракетно-зенітний комплекс у складі цілого дивізіону придатних для використання і бойового застосування ракет російського комплексу "Печора".

Присутній на засіданні генпрокурор Юрій Луценко додав, що таких ракет знайдено 36 штук.

Пізніше у Facebook голова ГПУ зазначив, що уряд цю пропозицію підтримав.

"Злагоджена робота СБУ та ГПУ дозволила сьогодні Кабінету міністрів України передати ракети для потреб ЗСУ", – написав Луценко і опублікував відео знахідки.

За матеріалами контррозвідки СБУ Головна військова прокуратура виявила 36 зенітних ракет «земля-повітря» 5В27Д, які входять до складу зенітного-ракетного комплексу С-125 «Печора», у повному бойовому оснащенні разом із супутнім обладнанням. Ці ракети ще в 2007 році службові особи «Рособоронекспорту» РФ за попередньою змовою зі службовими особами підприємств оборонно-промислового комплексу України пробували незаконно перемістити до країни, що знаходилася під санкціями РБ ООН. Злагоджена робота СБУ та ГПУ дозволила сьогодні Кабінету міністрів України передати ракети для потреб ЗСУ. Ракети країни- агресора відтепер будуть охороняти мирне небо над українськими містами.

Posted by Юрій Луценко on Wednesday, March 27, 2019

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: