fbpx
Сьогодні
18:53 27 Бер 2019

Еко-транспорт: у Чернігові створили автобус із сонячною батареєю на даху

Чернігівський автозавод, який входить до корпорації "Еталон", випустив модель сучасного європейського туристичного автобуса із двигуном Євро-6 і сонячною батареєю на даху.

Цю нову модель продемонстрували журналістам під час прес-туру на підприємство, повідомляє Укрінформ.

"Це автобус 3-го класу на базі шасі DAF, який відповідає екологічним стандартам Євро-6 і позиціонується для продажу не тільки в Україні, а й у Європі", – презентував машину головний конструктор автозаводу Сергій Кочетов.

За його словами, автобус Еталон А084 "Тюльпан" виготовлений у єдиному екземплярі на замовлення однієї з київських фірм і якісно відрізняється від серійних 10-метових аналогів, які випускаються на ЧАЗі. Обшивка бортів у ньому – з нержавіючої сталі (в серійних – оцинкований метал), дах – із склопластику. Салон розрахований на 37 сидячих місць і має спеціальне оздоблення. Сидіння – турецького виробництва дуже високої якості й підвищеної комфортності.

автобус із сонячною батареєю на даху

Автобус оснащений кондиціонером, холодильником і навіть сонячною батареєю для забезпечення електроенергією під час зупинки двигуна. Є в салоні також відеокамери, аудіосистема, мікрофони, індивідуальні блоки клімату для кожного сидіння, гнізда для підзарядки мобільних телефонів та багато інших зручностей для водія та пасажирів.

"Це – одна із найсучасніших моделей", – зауважив Кочетов.

Він додав, що зараз автобус проходить європейську сертифікацію. Його тестували на міцність при зіткненні й навіть перекиданні. Після цього в розробку вносилось багато змін, які дозволили зробити автобус повністю безпечним для пасажирів.

Отримавши сертифікат відповідності, завод зможе запустити серійне виробництво таких машин і експортувати їх у Європу. Хоча пробитися туди, зазначає керівництво, дуже важко.

Укомплектований за спецзамовленням транспортний засіб – люксова версія міжміського автобуса 2-го класу з двигуном Євро-5. Їх почали випускати в минулому році й на сьогодні продали вже 7 одиниць.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: