fbpx
Сьогодні
12:20 26 Бер 2019

Влада Таллінну заборонить використання пластику на громадських заходах

Влада Таллінна з осені вводить заборону на використання одноразового пластикового посуду на громадських заходах.

"Мета введення обмежень полягає в тому, щоб знизити утворення шкідливих для навколишнього середовища відходів з пластику, підвищити свідомість людей і підтримати застосування повторно використовуваного посуду", – сказала віце-мер Таллінна Зюлейха Ізмайлова, чиї слова наводить прес-служба, повідомляє "Інтерфакс".

У повідомленні наголошується, що на проведених в Таллінні громадських заходах буде заборонено використовувати для сервірування одноразовий посуд і приладдя, до складу яких входить пластик.  

При цьому дозволяється використовувати посуд і приналежності з пластику, що піддається компостуванню і відповідає естонському стандарту EVS-EN 13432 (вимоги до утилізації відходів за допомогою компостування і біодеградації – ІФ) чи іншим відповідним стандартом.

У прес-службі підкреслили, що організатори заходів будуть зобов'язані забезпечити сортування відходів таким чином, щоб в кожному місці збору сміття були марковані контейнери хоча б трьох типів: для змішаних побутових відходів, відходів, які розкладаються та упаковування.

Замість одноразового посуду, до складу якого входить пластик, можна буде використовувати посуд і прилади з картону, дерева, бамбука, пальмового листя, цукрової тростини або іншого компостованого матеріалу. Також можна використовувати звичайний посуд, який буде видаватися під заставу.

Відповідно до постанови міських зборів, використання пляшок і банок з позначенням виданої під заставу тари на громадських заходах регулюватися не буде.

Дані зміни набувають чинності 1 жовтня 2019 року.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: