fbpx
Сьогодні
Відео 12:43 26 Бер 2019

У Чернівецькій області школярі присоромили дорослих через сміття: відеозвернення

"Не з Марсу ж прилетів цей хлам". Шестикласники села Лукавець у Чернівецькій області зняли відеоролик із закликом до дорослих не смітити та прибирати за собою.

Про це повідомляє видання Молодий буковинець.

Ролик опублікував на своїй сторінці у Facebook Петро Олексюк, вчитель фізики, який разом із дітьми брав участь у толоці в рамках всесвітньої акції "Очистимо планету від сміття", фото якої викладають під хештегом #trashtag.

Діти організували прибирання узбіччя дороги в селі й зібрали цілу гору сміття.  

Школярі у віршованій формі звертаються до дорослих і просять не лишати сміття просто під ногами, щоб зберегти для них та їхніх нащадків Землю.

‼️БУДЬ ЛАСКА ПОШИРЮЄМО‼️Дивлячись цей відеоролик, хочеться спитати???Хіба вам несоромно перед нами. Хіба ви настільки жорстокі, що байдуже на наше майбутнє та ваших дітей? Хіба ви вважаєте себе володарем всього і можете засмічувати нашу спільну планету Земля. Ви думаєте, що нам приємно за вами дорослими прибирати і ми не хочемо в цей час в ігри грати на чистому довкіллі? Подивіться в наші очі – в них біль, за те, що старшому поколінню байдуже і в якому довкіллі живемо і будемо жити …Ми ,діти, звертаємося до місцевої влади, неодмінно відреагуйте на наше прохання і взяти під контроль облаштування ящиків для сміття по всіх містах і селах. Ми просимо також всіх небайдужих людей про пошану та захист свого довкілля, а також закликаємо всіх тих, кому довірена політична відповідальність за нашу державу, без зволікання вжити заходи, необхідні для охорони та збереження природи.Якщо Ви думаєте, що це десь далеко і нас не стосується, то це не так. Змінити екологічну ситуацію можна лише, об'єднавши зусилля, працювати кожен на своєму рівні, але ставлячи єдину глобальну ціль. Але наша ціль – не лише прибрати територію, а позбутися відходів назавжди. Навчити людей не забруднювати середовище, продукувати менше сміття та сортувати відходи.А потрібно не так вже й багато – не смітити. Не смітити сміттям, не смітити поганими словами, не смітити поганими вчинками. Дбаймо про чистоту наших сердець і чистоту довкілля. Пам'ятаймо, що відповідальність народжується у нашому серці та відзеркалюється у серцях наших дітей. #trashtag

Posted by Петро Олексюк on Saturday, March 23, 2019

"Хіба вам не соромно перед нами? Хіба ви настільки байдужі, що вам байдуже майбутнє наше та наших дітей? Ви думаєте нам приємно за вами прибирати і ми не хочемо в цей час грати ігри у чистому довкіллі", – соромлять дорослих у ролику учні.

Це не перша еко-акція, до якої долучилися Лукавецькі шестикласники.

Posted by Петро Олексюк on Friday, March 22, 2019

Напередодні толоки на честь Міжнародного дня лісу діти разом із працівниками лісового господарства посадили декілька десятків саджанців ялини.

Posted by Петро Олексюк on Thursday, March 21, 2019

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: