fbpx
Сьогодні
17:02 26 Бер 2019

У Reuters розповіли, чому українські вибори лякають Захід

Європейські дипломати, що базуються в Брюсселі та Києві, висловили занепокоєння трійкою лідерів президентських перегонів в Україні.

Про це йдеться в статті агентства Reuters "Непередбачувані вибори змусили друзів України насторожитися", передає УП.

Автор матеріалу питав дипломатів ЄС про трьох основних кандидатів у президенти, які є лідерами соціологічних опитувань, – артиста і продюсера Володимира Зеленського, чинного президента Петра Порошенка та колишнього прем'єра, а нині народного депутата Юлії Тимошенко.

"Ми точно знаємо, що отримаємо з Порошенком. Нам здається, що ми знаємо, що буде з Тимошенко. Щодо Зеленського – то ми не маємо жодного уявлення", – прокоментував ситуацію один з дипломатів.

"В них усіх є вади. Немає жодного кандидата, якому б спокійно можна було сказати: "Так", – зазначає інший.

Водночас західні друзі України бачать і позитивний момент – на їхню думку, вибори в Україні, на відміну від РФ, стали справжнім змаганням претендентів на вищу державну посаду.

Також занепокоєння дипломатів викликає те, що надто щільні результати виборів можуть викликати взаємні звинувачення про шахраювання і, можливо, протести.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: