fbpx
Сьогодні
Фото 16:05 26 Бер 2019

Перший мурал у Києві з доповненою реальністю: на стіні дитячого інтернату оселилася пташка-колібрі

Фото facebook.com/vitaliy.gideone

У Солом'янському районі Києва створили незвичайний мурал з казковим будинком і найменшою пташкою у світі – колібрі.

Малюнок з'явився на фасаді гімназії-інтернат №13, де навчаються діти з захворюваннями серцево-судинної системи.

"Мурал насамперед цінний тим, що створюється для дітей, яким особливо потрібна наша увага, турбота і позитивний настрій. Я вдячний його автору, художнику Віталію Гідевану, що він запропонував нам ідею прикрасити саме цей навчальний заклад", – розповів глава Солом'янської РДА Ігор Довбань.

За словами художника Віталія Гідевана, мурал з колібрі і будинком, в якому цей птах живе, має символічне значення. Адже незважаючи на крихітні розміри птиці, яка уособлює людську душу, вона по-своєму неординарна і цікава. Розмір вуличної картини – 6 на 12 метрів.

казковий мурал київ

Фото facebook.com/vitaliy.gideone

Це перший мурал у Києві з доповненою реальністю.

"Я радий, що нарешті-то реалізував свою ідею муралу з АR. Навівши телефон на малюнок, можна побачити як картинка оживає, листя починає рухатися від легкого весняного вітерця. Світ самої маленької пташки-колібрі постає перед нами великим 12 метровим муралом", – написав автор муралу у своєму Facebook.

"Чому серед багатьох шкіл я вибрав саме цю? Тому, що тут не тільки вчаться, а й живуть дітки з хворобами серцево-судинної системи. Я хочу їх підтримати і поділитися своїм добром. Упевнений, що цей арт, так чи інакше, позитивно вплине на дітей, дасть їм сили і натхнення радіти життю в будь-якій ситуації. Саме по-цьому я вважаю, що не дарма вклав усі свої сили, засоби та ресурси на реалізацію даного проекту. Було б у мене всього одне бажання, я б загадав – щоб всі діти були здорові!", – написав Віталій Гідеван.

Інструкція, щоб пташка "ожила":

1. Завантажити додаток JiliviAr для смартфона (в Аppstore або Рlaymarket).

2. Запустити і навести на мурал або на фото муралу.

3. Дивитися на невелику казкову екосистему.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: