fbpx
Сьогодні
09:00 26 Бер 2019

Бекешкіна назвала відмінність цьогорічних виборів від усіх попередніх

Відмінність цих виборів від усіх попередніх полягає в тому, що всі провідні кандидати здебільшого не діляться географічно. Раніше кандидати чітко ділилися на прозахідних та проросійських. Зараз такий поділ є, але він не такий очевидний, як це було раніше. І Порошенко, і Тимошенко, і Зеленський мають своїх виборців в усіх регіонах. Тепер розподіл наявний за іншими параметрами.

Про це розповіла директор фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна в інтерв'ю "Дню".

За її словами, голосування за Зеленського — це масове голосування проти чинної влади. Тобто якби в бюлетенях була графа "проти всіх", то виборець Зеленського проголосував би саме так. Це так званий протестний електорат. У Тимошенко є як проєвропейський, так і частина проросійського електорату. Але її відмінність полягає в соціальних питаннях. За неї голосуватимуть найбільш бідні прошарки суспільства. Для них дуже важливими є її соціальні обіцянки.

"У Порошенка ж ядро становить середній клас. Це не лише підприємці, а й державні службовці. Вони не хочуть змін стосовно напрямку, який обрав Порошенко. Це люди, які в цьому житті почувають себе більш-менш нормально, тому вони бояться, що до влади може прийти або Зеленський, або Тимошенко. За Порошенка дійсно будуть голосувати люди з державницьким типом мислення. Він лідирує в західних регіонах, для яких Томос та безвіз є дуже важливими здобутками. Крім того, є також частина людей, які голосуватимуть за Порошенка як за "менше зло", – зазначила Бекешкіна.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: