fbpx
Сьогодні
17:11 25 Бер 2019

У Кабміні розповіли, скільки десятиліть потрібно для забезпечення українців житлом

Україна потребує близько одного мільярда квадратних метрів житла. За існуючих темпів будівництва для задоволення цієї потреби у житлі необхідно не менше 70 років.

Про це розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, повідомляє УНН.

"Якщо ми щорічно будуємо близько 15 млн кв. м житла, а потрібен мільярд, то для задоволення всієї потреби існуючими темпами нам потрібно буде ще близько 70 років. А ще ж потрібно врахувати старіння наявного житла і комунікацій", — сказав Парцхаладзе, порівнявши середній показник житлової площі, що припадає на українця з європейським показником: на українця припадає 23 кв.м житла, тоді як на європейця — близько 50 кв.м.

Водночас він наголосив, що потрібно враховувати і рівень доходів населення.

"Якщо зростатиме рівень доходів населення, буде зростати і рівень продажів житла. Багато в чому цьому сприятимуть такі інструменти, як іпотека, орендне житло, лізинг. Тому важливо, щоб ці інструменти розвивалися", — появснив заступник міністра та додав, що сподівається на те, що запрацюють механізми, які сприяють підвищенню платоспроможного попиту.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: