fbpx
Сьогодні
14:16 25 Бер 2019

Соціологія від групи "Рейтинг": боротьба за друге місце триває

Лідером президентського рейтингу залишається В.Зеленський, якого готові підтримати 27,7% тих, хто визначився з вибором та мають намір взяти участь у голосуванні.

Про це свідчить результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Ю.Тимошенко підтримують 16,6%, П.Порошенка – 16,4%. За А.Гриценка готові віддати свої голоси 9,7%, Ю.Бойка – 8,4%%, О.Ляшка – 5,3%, О.Вілкула – 4,0%, І.Смешка – 3,7%. Рейтинг інших кандидатів – нижче 2%.

84% опитаних декларують свою готовність взяти участь у виборах Президента України. До цього часу практично кожен четвертий не визначився з вибором. Найбільше таких на Галичині, Півночі, у Центрі та на Сході країни.  

В.Зеленський є лідером симпатій серед молоді і людей середнього віку, Ю.Тимошенко – серед старших виборців. Якщо В.Зеленського, П.Порошенка та А.Гриценка відносно більше підтримують чоловіки, то Ю.Тимошенко – жінки.

Антирейтинг кандидатів очолює П.Порошенко. Майже половина виборців не проголосували б за нього за жодних обставин. За Ю.Тимошенко не віддали б свої голоси близько 30%, за Ю.Бойка – 20%, О.Ляшка – 18%, В.Зеленського – 14%, О.Вілкула –  11%.

вибори соціологія групи Рейтинг

Моделювання другого туру дало наступні результати: Ю.Тимошенко тримає першість у парі з П.Порошенком (26% проти 19%). Водночас, В.Зеленський перемагає як у парі з П.Порошенком (39% проти 18%), так і з Ю.Тимошенко (34% проти 21%).

Шанси на потрапляння у парламент мають шість політичних сил. Лідером рейтингу є партія Слуга народу, яку готові підтримати 24,8% опитаних, які вже визначилися і мають намір голосувати. Підтримка Батьківщини складає 17,6%, БПП Солідарність – 14,7%, Громадянської позиції – 9,3%, Опозиційної платформи – 9,2%, Радикальної партії – 5,3%. Рейтинг Опозиційного блоку складає 4,4%, ВО «Свобода» – 3,1%, Самопомочі – 2,5%. Тих, хто ще не визначився з вибором політичної сили – майже 30%.

Найвищий рівень підтримки партії "Слуга народу" – на Півдні та Сході країни, Батьківщини – у Центрі, БПП-Солідарність – на Галичині, Опозиційної платформи та Опозиційного блоку – у південно-східних областях та на Донбасі.
65% опитаних зазначили, що не стикалися особисто з фактами підкупу під час цієї президентської виборчої кампанії. З іншого боку 27% сказали, що мали такий досвід: 6% – особисто, 21% – чули про це від близьких та знайомих. Найбільше тих, хто зазначав про факти підкупу, зафіксовано серед мешканців Півдня, Донбасу, Півночі та у столиці.

42% зазначили, що очікують значних фальсифікацій на виборах Президента 31 березня 2019 року. 41% вважають, що фальсифікації будуть незначними, і лише 6% взагалі не очікують жодних фальшувань виборів. Найбільше тих, хто очікує значних фальсифікацій, серед мешканців Півдня, виборців О.Вілкула та Ю.Бойка, а також тих, хто взагалі не братиме участі у виборах.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: