fbpx
Сьогодні
09:00 25 Бер 2019

Сьогодні останній день для зміни голосування на виборах

До райдержадміністрації потрібно прийти з паспортом та довідкою з роботи

Для зміни місця голосування на виборах президента України заяву необхідно подати не пізніше ніж за п'ять днів до дня голосування, тобто до 25 березня 2019 року включно. Про це йдеться в роз'ясненні на сайті Державного реєстру виборців.

Як зазначається в повідомленні, тимчасова зміна місця голосування без зміни виборчої адреси забезпечує включення виборця до списку виборців виключно на день голосування – 31 березня 2019 року.

"У разі призначення повторного голосування, виборцям, які перебуватимуть не за своєю виборчою адресою та бажатимуть проголосувати, потрібно повторно не пізніше ніж за п'ять днів до дня повторного голосування звернутися до відповідного органу ведення Державного реєстру виборців щодо тимчасової зміни місця голосування", – йдеться в роз'ясненні. 

Як нагадали у відомстві, заява виборця про тимчасову зміну місця голосування подається до органу ведення Державного реєстру виборців особисто. До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування. До таких документів можна віднести довідку з місця роботи, довідку з місця навчання, документ, який підтверджує право власності або оренди на житло, проїзні документи, путівка в санаторій, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. (Перелік таких документів не є вичерпним).

Виборці, виборча адреса яких знаходиться на окупованих Росією територіях Криму та Донбасу, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: