fbpx
Сьогодні
11:11 25 Бер 2019

Лідером за розміром виборчого фонду є Порошенко, - звіт

Фото politeka.net

Безумовним лідером за розміром виборчого фонду є чинний президент Петро Порошенко, який на 100% профінансував кампанію з власної кишені.

Про це йдеться у дослідженні руху "ЧЕСНО".

З 8 лютого до 18 березня самовисуванець Порошенко перерахував у свій виборчий фонд 415 мільйонів гривень. Якщо Порошенко не послаблюватиме кампанії, то у підсумку вона лише офіційно обійдеться йому в понад 0,5 мільярда гривень. Якщо ж врахувати й минулорічні видатки Порошенка на телерекламу, то лише видима частина видатків Порошенка сягне 0,7 мільярда.

Розмір виборчого фонду Юлії Тимошенко, згідно з її проміжним фінансовим звітом, становить 164 мільйони гривень. Це на 250 мільйонів менше, ніж у Петра Порошенка. Всі кошти на виборчий фонд Тимошенко надійшли з рахунків партії "Батьківщина". Це означає, що реально походження коштів на кампанію Тимошенко ми не дізнаємося аж до середини травня, коли "Батьківщина" подасть свій фінзвіт за І квартал 2019 року до НАЗК.

Як і Порошенко, Юлія Тимошенко почала свою рекламну кампанію ще з минулого року. Загалом партія "Батьківщина" у 2018 році заплатила телеканалам майже 127 мільйонів гривень за телерекламу з Тимошенко. Ще кілька десятків мільйонів офіційно пішло на розміщення зовнішньої реклами. Тож реальна мінімальна вартість кампанії Тимошенко становить близько 320 мільйонів гривень.

Зазначимо, кандидати оприлюднили фінансові звіти – про те, хто скільки зібрав на кампанію. Чинний закон зобов'язує публікувати цю інформацію за 5 днів до виборів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: